بازدید امروز : 25
بازدید دیروز : 66
قسمت دوم: امام خمینی(ره): هاشمی اغفال شده است
به هر صورت اصلا قابل قبول نیست که فردی همانند سحابی از گرایشات مارکسیستی مجاهدین خلق مطلع باشد اما فردی همانند هاشمیرفسنجانی با وجود روشنگریهای حضرت امام(ره) از چنین گرایشاتی بیاطلاع مانده باشد. سیدحمید روحانی، مورخ و تاریخنگار برجسته انقلاب اسلامی در این باره میگوید: «یکی از بزرگترین ویژگیهای امام(ره) این بود که تحتتاثیر فضا قرار نمیگرفت و نفوذناپذیر بود. حمایت بعضی از روحانیون از سازمان منافقین و حرکت مسلحانه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب، نتیجه همین جوزدگی بود. مرحوم سیداحمد خمینی در رنجنامه خود مینویسد: «وقتی به نجف میرفتم یکی از بزرگان به من گفت به امام بگویید هر چه زودتر گروه مجاهدین خلق را تایید کنید که اگر این کار را نکنید ما عقب میمانیم اما امام فرمودند من حاضرم در این آخر عمری در کنج ویرانهای غریبانه بمیرم و برخلاف وظیفهام عمل نکنم».
شاید در نگاه خوشبینانه ماجرای ارتباط هاشمیرفسنجانی با مجاهدین خلق در بوته تفسیر با وجود هشدارهای امام(ره) تنها با واژه سهلانگاری در مبانی نظری و دوگانگی در عمل قابل طرح باشد. وحید افراخته یکی از اعضای ردهبالای سازمان مجاهدین خلق است که ترورهای دهه 50 سازمان را رهبری میکرد و پس از دستگیری او با اعترافات داوطلبانه ضربات سهمگینی را بر پیکره سازمان وقت وارد کرد. برای کسی شکی وجود ندارد که مجموع اعترافات وحید افراخته در ساواک بسیار صادقانه بوده است و او بدون کمترین پنهانکاری یا اغراقگویی حقایق مربوط به اعضای ردهبالا، سمپاتها و حامیان سازمان را بدون کم و کاست در اختیار بازجویان قرار داده است طوری که در همان هفته اول دستگیری او، اعترافاتش منجر به دستگیری حدود 400 نفر از اعضای تشکیلاتی مجاهدین خلق شد و جالب آنکه دستگیری هاشمیرفسنجانی تنها به علت اعترافات وحید افراخته صورت میگیرد که به دلیل مقاومت هاشمی در برابر بازجوها وی تحت شدیدترین شکنجهها قرار میگیرد. افراخته در لحظات پایانی عمر نیز پای چوبه دار در وصیتنامهای که به دستخط خویش نوشته است مدعی میشود اگر اعدامش به تعویق بیفتد حاضر است اعترافات جدیدتری نیز بکند اما ساواک که مطمئن بود او صادقانه هر آنچه را در چنته داشته بیان کرده است بدون توجه به این سخن او را همراه 14 نفر از افرادی که بر اساس اعترافات او دستگیر شده بودند تیرباران میکند.
وحید افراخته از اعضای ارشد سازمان مجاهدین خلق
وحید افراخته درباره هاشمیرفسنجانی با سازمان مجاهدین خلق! اعترافات بسیار جالبی دارد. او مدعی میشود رفسنجانی بارها و بارها به سازمان کمک مالی کرده و همچنین به دلیل اینکه افراد زیادی را جهت جذب شدن به سازمان معرفی کرده است، میتواند با معرفی اشخاص به ساواک کمک کند و هاشمی جزو سمپاتها و حامیان اصلی سازمان است و عامل نفوذی سازمان در جریان روحانیت است. وحید افراخته در اعترافات خود مینویسد: «این فرد (هاشمیرفسنجانی) از سمپاتهای مهم گروه در میان آخوندها میباشد و حداقل یکبار، صدهزار تومان به گروه کمک مالی کرده است. در عین حال از نظر تبلیغ برای مجاهدین در میان مذهبیها و روحانیت یا جمعآوری اخبار و اطلاعات کمکهای دیگر نیز برای گروه مهم بوده و از او به عنوان حلقه رابط مجاهدین با مذهبیها، آخوندها و بازاریها استفاده کردهاند. نظر گروه نسبت به او مثبت بود و در زندان مقاومت زیاد کرده، بسیار فعال است. کسی نیست که دست از مبارزه بکشد، از نظر فکری خوب است و نزدیکی زیاد به افکار مجاهدین و مارکسیستها دارد. محافظهکار نیست و میتوان گفت از چپترین آخوندهاست و به مبارزه مسلحانه کاملا اعتقاد دارد».
در ادامه اعترافات وحید افراخته از ماجرای دیدار هاشمیرفسنجانی با بهرام آرام که یکی از 3 عضو اصلی مرکزیت سازمان است. پرده برداشته و در لابهلای اعترافات خویش جمله عجیبتری را میگوید که تاکنون هاشمیرفسنجانی هیچ عکسالعملی به اعترافات وحید افراخته از خود نشان نداده است که امید میرود با بیان حقایق از سوی هاشمیرفسنجانی نور تازهای بر وقایع دهه50 بتابد.
به هر صورت در شرایطی که دیدار با سران سازمان به دلیل شرایط امنیتی حاکم بر مناسبات ارتباطی سازمان به سختی صورت میگرفت و به گفته حسن ابراری با وجود اصرارهای حسن لاهوتی که جزو افراد مورد وثوق سازمان مجاهدین خلق بوده است برای دیدار با مسؤول تشکیلات او چنین دیداری امکانپذیر نمیشود اما هاشمی ساعاتی قبل از مسافرت به خارج از کشور به راحتی با بهرام آرام که جزو منفورترین چهرههای سازمان است در خانه تیمی قرار ملاقات گذاشته و ساعتی را با بهرام آرام درباره موضوع تغییر ایدئولوژیکی سازمان از اسلام به مارکسیست به بحث و گفتوگو میپردازد و در پایان دیدار، هاشمی که ظاهرا از توضیحات تشکیلاتی بهرام آرام قانع نشده است از وی میپرسد آیا من موضوع تغییر ایدئولوژیکی سازمان را در خارج از کشور اعلام کنم یا نه؟ که بهرام آرام به هاشمی میگوید: نه، ما بعدا طی یک بیانیه موضوع را رسما اعلام خواهیم کرد. به هر شکل کاملا روشن است که در عرف سیاسی مبنای شکلگیری چنین مذاکرات تشکیلاتی صمیمانه تنها اعتماد متقابل طرفین میتواند باشد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
آوای آشنا
فهرست موضوعی یادداشت ها
اشتراک